Gezocht: bachelorstudent(en) voor ‘NU2040’-project

Lieve Awateraars,

Vanuit onze afdeling Neerlandistiek ontvingen wij onderstaande stagevacature voor enthousiaste bachelorstudenten. Opgeven kan tot 9 december 2016, dus wees er snel bij!

Gezocht: bachelorstudent(en) Nederlands die stage wil(len) lopen in het project “NU2040”

Zoek je op korte termijn een leuke BA-stage? Reageer dan snel op dit aanbod! Dit is en leerzame én leuke stage in het hart van de neerlandistiek, waarin je interviewt, schrijft, redigeert en organiseert. Dit jaar vieren we 200 jaar Neerlandistiek in Utrecht. Het lustrumjaar werd geopend in april 2016 met een bijeenkomst en een lustrumglossy waarin veel werd teruggeblikt. Ter afsluiting van het lustrumjaar wil het project NU2040 (Nederlands in Utrecht anno nu en anno 2040) een podium bieden aan de huidige staf en de studenten als toekomstige neerlandici: wat is de Utrechtse neerlandistiek vandaag de dag, en waar gaat zij naartoe in de toekomst?

In april 2017 wil NU2040 een korte film lanceren over de Utrechtse Neerlandistiek van vandaag en morgen. In een vlotte montage moeten thema’s langskomen als “Welk thema moet de komende jaren zéker aandacht krijgen van de neerlandistiek?”, “welke vraag moet over 20 jaar beantwoord zijn?”, maar ook meer speelse persoonlijker insteken, zoals “Wat is jouw masterplan?” (waarom ben je Nederlands gaan studeren? Wat hoop je te leren, wat voor mens hoop je ermee te worden?). In aanloop naar de filmopnames worden ‘data’ verzameld: er worden gesprekken met stafleden gevoerd, er wordt een enquête onder studenten uitgezet, en verschillende studenten worden uitgenodigd blogs te schrijven. Deze data zullen een plaats krijgen op het blog van de opleiding Nederlands en in een themanummer van Spraakwater.

De commissie NU2040 zoekt een of twee stagiairs die optreden als onderzoeker, redacteur en organisator. Als jij deze stagiair wordt, dan zul je:

– een filmscript maken (interviewvragen voorbereiden, gespreksvormen uitdenken)
– een enquête onder studenten Nederlands uitzetten en verwerken
– interviews voeren met groepen studenten, stafleden, alumni andere betrokkenen ter voorbereiding van de film; interviews uitwerken en deels publiceren op het weblog en in de Spraakwater
– contact onderhouden met neerlandici die optreden in de film, redacteurs van het weblog Nederlands en Spraakwater, commissieleden, Awater, etc
– studenten en andere betrokkenen uitnodigen om blogs aan te leveren
– blogteksten redigeren
– een feestelijke presentatie van de film organiseren

De stage is nuttig voor jou als bachelorstudent Nederlands, omdat:

– je je opleiding en vakgebied nog beter van binnenuit leert kennen
– je je competenties op het gebied van onderzoeken, organiseren, communiceren en redigeren verder kunt ontwikkelen
– je in contact komt met veel studenten, stafleden en andere neerlandici

De stage start uiterlijk aan het begin van blok 3, en zal ongeveer aan het eind van blok 3 worden afgerond. De stage kan door één student worden uitgevoerd (7,5 ECTS), maar we geven de voorkeur aan een tweetal dat ieder 7,5 ECTS voor haar/zijn rekening neemt (ongeveer 20 uur per week gedurende blok 3). De stagebegeleiding is in handen van (een afvaardiging van) de docenten uit het project NU2040 (zie onder).

Wil je solliciteren? Of meer weten? Je kunt tot uiterlijk 9 december 2016 je interesse in deze stage kenbaar maken door een korte motivatie met CV op te sturen naar F.M.Dietz@uu.nl. In de week erna kun je worden uitgenodigd voor een kort gesprek.

De NU2014-commissie,

Feike Dietz (VML), Kristel Doreleijers (MA NL), Bregje Holleman (TBH), Sterre Leufkens (TK), Saskia Pieterse (MOD), Martine Veldhuizen (ME)