Oproep NU2040

27 feb

Waar moet het heen met de Neerlandistiek?

Dit is een oproep aan alle eerstejaars studenten Nederlandse Taal en Cultuur. Ter ere van de afsluiting van het lustrumjaar 200 jaar Neerlandistiek in Utrecht wordt een extra dikke editie van Spraakwater uitgebracht, waarin een platform wordt geboden aan de Neerlandistiek van nu en in de toekomst. We zijn op zoek naar prikkelende ideeën hieromtrent.

De vraag aan jullie, eerstejaars studenten, is om een bijdrage te leveren aan deze discussie in de vorm van een creatieve uitwerking van jouw antwoord op de vraag ‘Waar moet het heen met de Neerlandistiek?’

Waar zie jij de Neerlandistiek terug in de samenleving? Wanneer ben jij als Neerlandicus het hardst nodig? Wat antwoord je op mensen die vragen wat je er ‘nou’ mee kunt? Waar moet het heen met de Neerlandistiek?!

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt die wordt gepubliceerd in Spraakwater. Als klap op de vuurpijl zullen een aantal studenten gevraagd worden voor een interview dat wordt gepresenteerd in een korte film over de Neerlandistiek in Utrecht, waaraan momenteel wordt gewerkt.

Criteria:

– circa 150 woorden

– vrije vormkeuze

– deadline 28 februari

– in te zenden naar Levi Remijnse (l.remijnse@uu.nl)