Eens in de zoveel tijd blikt een bestuurslid terug op wat we allemaal hebben beleefd. Deze keer is het de eer aan PR-commissaris Sterre Mook.

Onze koers is bijna gekoerst

 “Land in zicht!” De vijf piraten zijn bijna aan het einde van hun avonturen op zee. Hun avontuur begon bij een memorabele Wissel-ALV. Daar kreeg de gehele bemanning een penning aan hun nek gehangen als teken van een nieuw begin. Ik weet nog goed hoe ik me voelde die dag. Wat had ik veel zin in mijn bestuursjaar! In de vakantie bedachten de piraten (deels in de Efteling) hun plan van aanpak. Welke koers gingen ze varen? Met zijn vijven kwam daar een (wellicht iets te) ambitieus plan uit, maar niets hield deze avonturiers tegen. Toen brak het academische jaar aan; tijd voor het echte werk. De zeilen werden gehesen en daar gingen ze met volle kracht vooruit.

Toen de eerste ALV erop zat, voelde ik me pas echt bestuur. Ik was zo trots toen ik ons zag zitten in ons zelfuitgezochte pak (geloof me, vijf pakken vinden is iets om trots op te zijn). Het eerste deel zat erop. Tijdens de CoBoperiode ben ik erachter gekomen hoe leuk het is om te stelen, hoeveel verschillende zweetgeuren er bestaan en hoeveel haar er aan een blouseknoop van een ander kan blijven hangen. Toch vreemd dat je met die extra kale plekken steeds meer een teamgevoel krijgt met je bestuursgenoten.

Voor dit jaar had ik Canva nog nooit aangeraakt en nog geen promo gemaakt. Ik had geen idee hoe je je gedraagt als fotograaf of hoe je contact met sponsoren moet onderhouden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Mijn fantastische bestuursgenootjes Finette, Evelien, Cas en Aniek schoten me altijd te hulp. Zowel praktisch als mentaal. Finette stond altijd klaar met goed advies, Evelien met een luisterend oor of een blikje Kordaat, Cas en ik speelden graag samen psycholoog en Aniek kocht altijd iets voor je waarvan je zelf niet wist dat je het nodig had. Ik had me echt geen beter bestuur kunnen wensen.

Voor mijn sollicitatie heb ik net iets te hard geschreeuwd dat ik nooit bestuur zou doen. Ik zou immers maar één jaar Nederlands studeren en een vereniging was niet echt iets voor mij. Door het jaar heen ontkwam ik er niet aan XXIX plezier te zien hebben en voor ik het wist hing er een penning om mijn nek. Ik had voor geen goud iets anders gewild dan met mijn vier bestuursgenoten aan het roer staan. We hebben ontzettend veel activiteiten georganiseerd en we hebben er ook echt nog heel wat te gaan. Het weekendje weg zit eraan te komen, onze diesweek zit nog bomvol activiteiten en, daar kijk ik misschien nog wel het meest naar uit, ons lustrumgala! Ik noemde al dat we te ambitieus waren, maar daardoor hebben we ook moker goede dingen teweeggebracht. XXX, ik ben super trots op ons, onze koers is bijna gekoerst en ik kijk ontzettend uit naar de laatste weken met jullie.

Inmiddels beginnen we oud en grijs te worden, is het tijd voor de laatste loodjes en hebben we onze kersverse piraatjes gevonden. Die kunnen nog niet varen, dat moet gezegd worden. Maar ik heb ontzettend veel zin om ze met z’n vijven klaar te stomen voor hun grote avonturen. De koers van deze vijf piraten zit er bijna op, alle stormen zijn tot bedaren gebracht en de schat waar ze zo lang naar op zoek zijn geweest, hebben ze bijna in hun handen.

Liefs,

Sterre