Elke maand krijgen jullie een kijkje in het leven van een bestuurslid. De laatste op rij van de vijf is nu aan de beurt. Deze keer vertelt de onderwijscommissaris hoe het is om onderwijscommissaris te zijn, wat er allemaal bij komt kijken en hoe leuk, maar ook eng het kan zijn.

Lieve Awateraars,

De laatste bestuursblog alweer en dit keer aan mij de eer. Als onderwijscommissaris ben ik de laatste in de constitutionele volgorde. Dat betekent onder andere dat ik als laatst een bestuursblog mag schrijven. Daarnaast betekent het dat ik bij de bestuursvergadering als laatst vertel waar ik mee bezig ben en dat ik op constitutieborrels en diesrecepties als laatst mag recipiëren. Klinkt vervelend maar dat is het niet. Ik kan dan namelijk lekker lang kletsen zonder dat er iemand op me hoeft te wachten (ja, wel het bestuur dat achter ons in de rij staat, maar dat is de bedoeling).

Naast bestuursvergaderingen en constitutieborrels doe ik nog meer hoor. Zo was dit weekend de bachelor open dag. Normaal staat een deel van het bestuur bij een stand om scholieren te vertellen hoe leuk onze studie wel niet is. Deze open dag waren wij er niet, we gingen een weekendje weg, waarover later meer. Aan mij dus de taak om andere studenten bereid te vinden om er te staan (hiervoor nogmaals bedankt aan Jasmijn, Anniek en Maartje!). Naast de open dagen organiseer ik ook de meeloopdagen. Hiervoor heb ik een hele leuke groep eerstejaars weten te strikken die meenemer willen zijn. Voor de meeloopdagen heb ik contact met het onderwijssecretariaat, zij krijgen de aanmeldingen via de site van de UU binnen en sturen ze naar mij door. Vervolgens koppel ik de scholieren die zich hebben aangemeld aan een meenemer en dan zie ik ze een paar weken later op de Awaterkamer. Het is onwijs leuk om deze nieuwe gezichten te zien en om te horen waarom zij Nederlands leuk vinden. Sommigen twijfelen nog heel erg en dan is het altijd een uitdaging om die twijfel weg te nemen. Dit jaar hebben we best wel veel aanmeldingen gehad, ik denk omdat de studie regelmatig in het nieuws is en leraren op de middelbare school er misschien ook meer aandacht aan besteden. Ik hoop heel erg dat al deze meelopers ook echt Nederlands gaan studeren en dat we volgend jaar meer aanmeldingen hebben dan afgelopen jaar.

Afgelopen weekend gingen we met het bestuur een weekendje naar Maastricht. De bedoeling hiervan was om gezellig met elkaar te zijn, zonder allerlei verplichtingen. Nou, en of we het gezellig hebben gehad. Ik heb nog nooit zoveel gelachen! We hebben geshopt, we zijn naar een museum gegaan en we zijn gaan stappen. Het is zo leuk om te zien dat je als bestuur ook echt een groep vriendinnen bent.

Maandag kwamen we weer terug in de realiteit, en wat voor een… Rond een uur of 11 riep mijn huisgenoot dat er iets ergs was gebeurd op het 24 oktoberplein, naast ons huis. We zagen iemand rennen en voordat we het wisten zaten we op het politiebureau om te verklaren wat we hadden gezien. Namens het hele bestuur wil ik bij dezen steun betuigen aan de slachtoffers, familieleden en vrienden. Door deze onverwachte wending vervielen mijn vergadering met de RelevanCie, mijn college en het BRC geschiedenislesje, want iedereen moest binnen blijven.

Op dinsdag pakten we de draad weer op en begon het bestuur met een bestuursvergadering. Ik plande ook een nieuwe vergadering met de RelevanCie, een van mijn commissies. Andere commissies die ik begeleid zijn de Familiedagcommissie, de PoëCie, de FoodCie (die is dood dit jaar) en mijn nieuwe commissie: de TripCie! De activiteiten van de Familiedagcommissie en de PoëCie zijn al achter de rug dus nu kan ik weer met goede moed en een frisse blik naar de TripCie.

Woensdag begonnen Fee, Zoë en ik de dag in de kringloopwinkel. De duurzaamheidscommissie had een boekenruil bedacht maar daarvoor moest er nog wel een boekenkast komen. Met de boekenkast in de kamer en een aantal boeken erin, begonnen wij het koffie-uurtje. Tijdens en na het koffie-uurtje waren mijn kantooruren, waarin ik mijn mail check en zo veel mogelijk taken probeer af te ronden. Dit lukt natuurlijk lang niet altijd, want daarvoor heb ik aan drie uur niet genoeg.

Vandaag, donderdag, begon ik de dag in college, chillde ik op de kamer, mailde ik naar Savannah Bay welke boeken er voor blok 4 nodig zijn en nu zit ik bij de studiesessie waarvoor ik het lokaal heb gereserveerd. De studiesessies vallen ook in mijn portefeuille. Net als de scriptieworkshop, die komende maandag plaatsvindt!

Dinsdagmiddag gaat het bestuur naar de dies natalis van de Universiteit Utrecht, we worden al 383 jaar! Daar heb ik echt zin want dan mogen we ons pak weer aan (hij past nog, gelukkig) en prominent borrelen met andere besturen. Tijdens deze bijeenkomst worden de docentenprijzen uitgereikt, iets wat ook bij mijn takenlijstje hoort maar we helaas niet hebben gewonnen dit jaar. Voor deze docentenprijs koos ik, met behulp van een poll op Facebook, een docent. Met deze docent heb ik een dossier opgesteld waarin naar voren komt hoe goed/fijn/lief de docent is. Als je deze prijs wint, is dat voor de docent en voor Awater heel fijn. Het staat allereerst goed op het cv van de docent en hij of zij vindt het enorm leuk om deze erkenning te krijgen. Daarnaast ontvangen beide partijen geld, wat natuurlijk ook heel erg fijn is. Het is jammer dat we deze prijs, in tegenstelling tot vorig jaar, niet hebben gewonnen, maar misschien maken we volgend jaar wel weer een goede kans!

Waar ik dit jaar veel focus op heb gelegd was de CarrièreNacht. Dit is een avond, georganiseerd door CareerServices met een aantal studenten, die in het teken staat van de toekomst. Het thema dit jaar was SKILLS. We hebben diverse workshops geregeld waarbij studenten aan hun vaardigheden konden werken en daarnaast waren er allerlei alumni aanwezig die interessante verhalen vertelden over hun loopbaan. Ik vond dit een hele leuke avond en vooral ook heel erg leuk om te organiseren.

De onderwijscommissaris heeft dus een paar grote taken maar ook een aantal kleine. Dit maakt de functie voor mij zo leuk, omdat het afwisselend is. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het worden van een onderwijscommissaris of besturen in het algemeen, schroom dan niet om me een berichtje te sturen of om een keer langs te komen bij mijn kantooruren. Op 2 april is er weer een bestuursinfoborrel waar iedereen welkom is. Kom dus vooral! Ook als je twijfelt. Een bestuursjaar is een megaleuke aanvulling op je studie dus ik raad het iedereen aan!

 

Liefs,

Lisa Gijzen
Onderwijscommissaris der studievereniging Awater
XXVe bestuur, 2018-2019