Studievereniging voor Utrechtse neerlandici

FeestCie

De FeestCie, een vertelling in geuren en kleuren.
Voorzitter Haas, trotsch der FeestCie, is meestal aan de bar te vinden, waar zij de ene na de andere wodka-Hugo framboos shot naar achteren tikt.  Wanneer daag jij haar uit voor een dancebattle onder toeziend oog van Tante Cil in ’t Weerbericht?
Vera, voogdes van het pittoreske Oss, bekleedt dit jaar de functie van secrataris. Doordat zij vrijwel altijd volledig in thema is gehuld, mede door haar uitpuilende carnavalskast, is zij dé sfeermaker van elke borrelavond!

Penningmeester Julia is elke borrel ‘op haar monnie’. Met ‘flappen doekoe’ in de hand wuift zij de hordes jongens van haar weg, niemand krijgt grip op haar gewenste uitgavepatroon. Misschien weet jij wel het een en ander bij haar af te dingen als het gaat om de prijs van het ‘gouden water’. Drink jij eerdaags een drankje met haar?

Alziend oog Nina houdt de semi-gecoördineerde boel in de gaten door te regeren als een prinses. Met één been leunend op haar troon als voorzitter der voorzitters tuurt zij over de uitgestrekte rijstvelden in Oss, kijkt zij uit op de Utrechtse Dom en ziet zij net achter de horizon het pittoreske Haarlem liggen.
En in dat pittoreske Haarlem vinden we Danilo, die al zijn PR-kwaliteiten heeft aangewend om deze commissie aan jullie te presenteren. Hij vond het, geheel terecht, wel een beetje gek om zichzelf voor te stellen, vandaar dat dit stukje mede mogelijk gemaakt is door PR-commissaris Hanna. Groetjes!

Vragen over de studie Nederlands? Of wil je samenwerken met Awater? Stuur ons een mail!