Aan het eind van elke maand (althans, dat proberen we) blikken we terug op de gebeurtenissen van de afgelopen weken. De afgelopen maand deed PR-commissaris Hanna een heleboel ervaringen op en keek daarnaast ook een heleboel Temptation Island.

 

Er was eens… het voornemen om elke maand een bestuursblog te plaatsen. Het lot van voornemens is doorgaans dat ze geen lange levensduur hebben, en zo ging dat ook met de blogs. De achtbaan van het bestuursleven raast altijd door en dat maakt het moeilijk om een momentje te vinden om stil te staan en terug te kijken. Toch doe ik dat nu even, want er zijn een heleboel leuke dingen om op te reflecteren!

Maart begon goed, en dat is zoals we weten het halve werk. Op 6 maart werd namelijk bekend dat onze Sophie Reinders de docenttalentprijs had gewonnen! Wat voorafging aan deze heugelijke bekendmaking is een hoop gezwoeg van Maud op een dossier, de hulp van een hoop studenten bij het maken van een video over Sophie en een best wel angstaanjagend gesprek met een twaalfkoppige jury. Ik kan je vertellen dat een overwinning na een dergelijk proces behoorlijk euforisch is. We zijn dan ook erg trots dat we deze prijs hebben binnengesleept – een beetje op onszelf, maar natuurlijk vooral op Sophie!

Maart kon dus al niet meer stuk, en gelukkig kwam er nog meer leuks. Op 14 maart is er keihard gestudeerd op de ICU tijdens de studiesessies en ’s avonds mochten we los op Driftig! De volgende dag vond de pub quiz plaats, en ik kan met trots melden dat mijn team en ik met de felbegeerde hoofdprijs (die onder anderen bestaat uit tandenborstels en gelpennen, blij mee) naar huis zijn gegaan. Op 24 maart kwamen zo’n zeventig (!) man van heinde en verre naar de Drift voor de Awaterfamiliedag! Onze docenten hebben ouders, broertjes, zusjes en een heleboel opa’s en oma’s in hun minicolleges meegegeven wat onze studie nou eigenlijk inhoudt. Tussen de middag hebben we genoten van een Utrechtse delicatesse (Broodje Mario) en hebben we de families rondgeleid in onze weelderige vertrekken (de Awaterkamer). Ook het weer liet zich op deze dag van haar beste kant zien, wat ik tijdens het begeleiden van de stadswandeling bijzonder op prijs stelde. In het kader van familie, vrienden en vreemden hebben we de maand afgesloten met de aanhangborrel! In het kader van ‘Project A’ sleepte ik mijn huisgenoten mee naar tante Cil voor een biertje (en hielp Cil op die manier aan een paar nieuwe stamgasten).

Een andere bijzondere gebeurtenis van de afgelopen maand was de 382e dies natalis van de Universiteit Utrecht, op 26 maart. Voor Awater was deze dag extra bijzonder, want tijdens de diesviering werd de Docenttalentprijs aan Sophie Reinders uitgereikt. Een leuke bijkomstigheid was dat het bestuur voltallig voorop het studentencortège mocht lopen. In feite houdt dat in dat je in slakkengang de enkele tientallen meters tussen het Academiegebouw en de Domkerk aflegt, maar het ziet er wel erg prominent uit. In het kader van prominentie heeft Maud ook nog eens het laudatio over Sophie uitgesproken ten overstaan van minister van Engelshoven en de commissaris van de koning. Je zou het maar op je LinkedIn hebben staan!

Ook zelf ben ik de afgelopen tijd lekker bezig geweest (Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen). Ik heb bijvoorbeeld kennisgemaakt met scholieren.com. Niet met de site – die natuurlijk al jarenlang een speciaal plekje in mijn hart heeft – maar met het bedrijf achter de site, met wie Awater vanaf heden een leuke samenwerking heeft. Ook ben ik langs geweest bij Van Dale, met wie we eerder hebben samengewerkt, om bij te kletsen en mogelijkheden voor de toekomst te bespreken. Het is altijd leuk om een kijkje in de keuken te nemen van bedrijven die je kent, maar het is nog leuker als daar leuke voordelen voor Awateraars uit voort kunnen komen. Op dat soort momenten voel ik me extra #blessed met mijn functie en de ervaringen die ik opdoe!

Naast sponsorwerving ben ik nog steeds aan het Facebooken voor vaderland en snapchatten alsof mijn leven er vanaf hangt. En natuurlijk ben ik bezig geweest met de merchandise! Met een beetje hulp van mijn bestuur en creatieve mede-Awateraars is het weer geluk om een kekke kledinglijn neer te zetten, waarmee we binnenkort door de straten van Utrecht kunnen flaneren. Al die projecten door elkaar, gecombineerd met twee vakken, kunnen soms nogal wat onrust en stress geven. Gelukkig waren er ook rustige dagen, die ik gebruikte om alle afleveringen van Temptation Island te bingen. #Justice4DeborahLeemans.

Naast dit alles, voelde de afgelopen tijd ook als een race tegen de klok. Voor mijn gevoel is mijn bestuursjaar nog maar net begonnen, maar de sollicitaties voor het kandidaatsbestuur staan toch echt al voor de deur. De tijd is gekomen waarin we – zachtjes huilend – onze vacatures moeten schrijven, geïnteresseerden werven en de overdracht voorbereiden. Het wordt een intense, leuke maar ook pijnlijke tijd, want mijn dagen met XXIV zijn geteld. Gelukkig staan er in die korte tijd nog een paar grote activiteiten op de planning, zoals de buitenlandse reis naar Belgrado en het weekendje weg naar Arnhem, waarbij we nog even heerlijk op elkaars lip kunnen zitten. Daarvan zal Wouter ongetwijfeld verslag doen volgende maand, want de bestuursblog leeft voor! Misschien nog lang, maar in ieder geval gelukkig.