Attentie Awateraars! Wellicht heb je hem een poosje geleden al in je mailbox gezien: de Nationale Studentenenquête. Misschien heb je de enquête zelfs al ingevuld, lekker gewerkt! Als je het mailtje zonder pardon het archief in hebt geknald: duik snel je prullenbak in, want je hebt een belangrijke taak!  De NSE is het jaarlijkse en landelijke onderzoek naar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. Het is van extra groot belang dat we hier als geesteswetenschappers onze stem in laten horen, want onze mening telt!

Waarom meedoen?
De universiteit doet wat met de resultaten! Zo is uit eerdere enquêtes gebleken dat er onvoldoende studieplekken beschikbaar waren. Daarom heeft de universiteit die uitgebreid en de app Studyspot ontwikkeld om studenten actief te informeren over beschikbare studieplekken. Hiernaast is het voor ons Neerlandici extra belangrijk dat we ons laten horen. Door bezuinigingen in het onderwijs raken kleine opleiding binnen de geesteswetenschappen steeds meer in het geding. Daarom moeten we actief blijven bijdragen aan het optimaliseren van onze opleidingen en vooral ook laten horen wat onze studie zo mooi en relevant maakt. Laat deze kans dus niet liggen!

Hoe werkt het?
In de week van 15 januari heb je een link naar de NSE in je studentenmailbox ontvangen. Is de link echt te diep in de krochten van je inbox verdwenen? Dan kun je hier een nieuwe link naar jezelf sturen: https://www.studiekeuze123.nl/nse. Het invullen duurt ongeveer 10 -20 minuten. Je kunt de enquête ook invullen met je smartphone of tablet! Als je meedoet, maak je kans op een reischeque van 2000 euro of een bon van Bol.com. Bovendien verloot  de Universiteit Utrecht zelf ook nog een aantal prijzen, zoals 50 UU-hoodies en 50 tegoedbonnen voor 5x koffie/thee naar keuze bij Gutenberg, Goliath of Lodewijk.