Hoofdredacteur – Scholieren.com (24-32 uur)
Utrecht | Journalistiek / communicatie

 

Wat ga jij doen?

Kun jij onze getalenteerde groep scholieren uitdagen om steeds beter te worden in het vertellen van herkenbare verhalen? Dan ben jij de hoofdredacteur die we zoeken. Als hoofdredacteur bij Scholieren.com ben je de aanvoerder van onze twintigkoppige redactie, die bestaat uit schrijvende, filmende, presenterende en fotograferende scholieren. Jij helpt ze om hun ideeën, die gegrepen zijn uit het dagelijks leven van een scholier, aan te scherpen en tot bloei te laten komen in spraakmakende producties. Je beoordeelt hun pitches, scherpt invalshoeken aan, geeft ze een deadline, voorziet ze van sturing en feedback en doet de eindredactie. Hoewel jij je vooral zal concentreren op de schrijvende scholieren, denk je altijd na over welke vorm het best past bij het verhaal dat een scholier wil vertellen. Je wordt hierbij ondersteund door onze chef video en chef social.

Naast het aansturen van de redactie, probeer je de positie van onze redactie in het medialandschap te verstevigen en houd je zicht op de strategische koers. Elke zes weken bereid je een redactievergadering voor samen met het redactieteam en je overlegt met de campagnemanager over commerciële content.

Stuur je motivatiebrief of -video, je CV en één uitgewerkt verhaalidee voor Scholieren.com vóór 7 december 2018 naar roos@scholieren.com. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Dan kun je ook een mail sturen of bellen naar 030-2721378 en vragen naar Roos.

De volledige versie van de vacature vind je via deze link: https://beta.scholieren.com/vacatures