Redacteuren voor Studenten.com gezocht!

Onze podcast ken je vast al, maar op Studenten.com kun je ook terecht voor goede verhalen over het studentenleven. Wist je dat jij die verhalen ook zelf kunt schrijven? En dat wij je daar zelfs voor betalen?

We zijn namelijk op zoek naar nieuwe redacteuren voor Studenten.com. Dus zijn docenten dol op jouw essays? En denk je soms dat je wel een boek zou kunnen schrijven over alles wat jij meemaakt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Oké, niet voor het schrijven van een boek, maar wel om al deze inspiratie om te zetten naar verhalen voor Studenten.com.

Als redacteur bij Studenten.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, interessante of ontroerende stukken over het leven als student. Je kunt bijvoorbeeld iemand interviewen die haar eigen schiettent kocht, om tafel gaan met een BN’er, een column schrijven over op kamers wonen of het leenstelsel uitleggen. We horen graag jouw ideeën.

Twee keer per maand bedenk je een origineel idee, dat je vervolgens uitwerkt tot een verhaal. Dat kan van alles zijn: een column, interview, reportage, portrettenserie of betoog. Het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat andere studenten het willen lezen. Uiteraard staat daar een passende vergoeding tegenover.

Wie zoeken wij?

• Je bent creatief, kunt goed schrijven en wil alleen maar beter worden.
• Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van het leven als student te beschrijven.
• Je bent tussen de 18 en 23 jaar oud.
• Je houdt je aan je deadlines: je levert dus elke twee weken minimaal één verhaal aan, mét bijpassende foto.
• We moedigen studenten met een migratie-achtergrond aan om te solliciteren.

Benieuwd naar wie er al werken? Neem dan even hier een kijkje.

Wat bieden wij?

Naast die vergoeding – waar je best een keer het huisetentje van kunt betalen – kom je hier werken om te leren. Je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Je leert hoe je een idee omzet naar een goed opgebouwd verhaal, hoe je de aandacht trekt en vasthoudt en hoe je schrijft voor een bepaalde doelgroep. Kwaliteiten die heel goed op elk CV staan, ongeacht de studie die je doet. Bovendien regelen we op incidentele basis workshops en gastlessen met bekende en minder bekende mediamensen, waar jij (en wij) van kunnen leren.

Motivatie

Is jouw hart sneller gaan kloppen na het lezen van deze vacature? Stuur dan een mail met je motivatie naar jorieke@studenten.com. Daar kun je ook voor eventuele vragen over de vacature terecht. Stuur meteen één zelfgeschreven verhaal mee over een origineel onderwerp, zodat we een idee krijgen van jouw schrijfstijl.

Daarnaast zouden we ook graag twee uitgewerkte pitches van je willen zien. Dus niet ‘Ik wil iets doen met Doutzen Kroes’, maar ‘Ik zou graag Doutzen Kroes willen interviewen over haar studententijd. Ik ben benieuwd naar welke studie ze heeft gevolgd en wat haar favoriete kroeg was.’ Goed om te weten: je pitches en stukken hoeven niet over studeren te gaan! Op Studenten.com lees en beluister je verhalen die je wil doorvertellen aan je huisgenoten of clubgenoten. Kom jij daaraan meewerken? Je sollicitatie moet vóór 9 maart 2021 binnen zijn.