Studieadviseur

Een bericht van de studieadviseur

Studeren doe je niet alleen. Aan de universiteit studeer je anders dan op de middelbare school. Er is meer keuzevrijheid en je studeert zelfstandiger. Ook ontmoet je in je eerste jaar andere begeleiders die je misschien nog niet kent, zoals tutoren en studieadviseurs.  Elke opleiding heeft tutoren (vaak docenten van  eerstejaars vakken) en een studieadviseur. Voor de bachelor opleiding Nederlandse taal en cultuur ben ik jullie studieadviseur.

Een studieadviseur is in samenwerking met de tutor een belangrijke vraagbaak voor studenten. De studieadviseur kan je helpen met vragen over de formele kanten van de studieplanning, exameneisen, gang van zaken rond afstuderen enz. Daarnaast kun je bij mij terecht met vragen en problemen rond studiemotivatie, studiestaking, studievertraging, vrijstellingen, studeren met een functiebeperking, bindend studieadvies, aanvragen afstudeersteun, studiefinanciering, studeren in het buitenland, enz. Gaat het niet zo goed met je studie door persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte) of andere problemen, dan is het raadzaam contact op te nemen met mij. We kunnen dan bespreken hoe de studievertraging is ontstaan, wat er aan te doen is en of je in aanmerking kunt komen voor financiële vergoeding door de universiteit. Bij specifieke vragen of persoonlijke problemen kan de studieadviseur je eventueel ook doorverwijzen. Met welke vraag of probleem je ook komt, je kunt er zeker van zijn dat het vertrouwelijk behandeld wordt.

Naast individuele begeleiding van de studenten adviseer ik diverse commissies en raden in de faculteit en daarbuiten. Op grond van informatie die ik van studenten krijg kan ik proberen knelpunten in het onderwijs helpen op te lossen.

Ik wens jullie veel succes met de studie en zijn er vragen of problemen schroom dan niet om langs te komen op de Trans.

Harriët Luijendijk


Hoe kun je mij bereiken?

Op mijn persoonlijke uu-pagina kan je mijn telefonische spreekuur en mijn inloopspreekuur vinden. Je kunt mij ook mailen via studieadviesTLC.GW@uu.nl. Vragen over planningen of uitleg over problemen bij de studie zijn niet geschikt om per e-mail te communiceren.


Postadres

Trans 10
Kamer 1.25
3512 JK UTRECHT

Vragen over de studie Nederlands? Of wil je samenwerken met Awater? Stuur ons een mail!