VIDIUS

 

Betaal je eerlijke huur? Heb je het idee dat jouw huisbaas geen onderhoud pleegt aan het huis? Heb je ruzie met je werkgever? Vraag je je af wat je rechten als student zijn? VIDIUS helpt! VIDIUS studentenunie (Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert) behartigt de belangen van studenten in Utrecht. Deze organisatie heeft veel contact met de gemeente, de UU en de HU, en biedt hulp aan jou! Twee praktische voorbeelden van (gratis!) hulp die VIDIUS kan bieden.

Normale Huur

Het lijkt als student soms onmogelijk om een mooie kamer te vinden voor een normale huurprijs. Door krapte op de woningmarkt betaalt maar liefst 86% van de studenten in Utrecht te veel huur. In de particuliere sector wordt gemiddeld 100 euro te veel huur betaald per maand.

Daarom is er het Huurteam (www.huurteam-utrecht.nl). In samenwerking met normalehuur.nl werken zij volledig gratis voor jou om je huur te verlagen. Je kunt via normalehuur.nl een puntencheck doen om te kijken of je huur te hoog is, daarna neemt het Huurteam contact met je op om langs te komen en je woning op te meten. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Huurteam (maandag – vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00-16.00 op: 085 27 34 933). Het huurteam treft zelden studenten die normale huur betalen dus het is sowieso de moeite waard. Je staat er niet alleen voor! Deze hulp is ook voor als er in jouw huis achterstallig onderhoud is. Doe zelf de check: www.normalehuur.nl

Rechtshulp

Heb je ruzie met je werkgever? Voel je je benadeeld door de examencommissie van de Universiteit Utrecht? Vraag je je af wat je rechten als student in een bepaalde situatie zijn? Neem contact op met de rechtshulp van VIDIUS. Dit is gratis juridisch advies voor studenten, gegeven door een enthousiast team van juridisch geschoolde vrijwilligers. Weet je niet zeker of jouw vraag door hen te beantwoorden is? Bel gerust tijdens de kantooruren, te vinden via: www.vidius.nl/rechtshulp.

Vragen over de studie Nederlands? Of wil je samenwerken met Awater? Stuur ons een mail!