Aan het eind van elke maand blikken we terug op wat we de afgelopen maand allemaal beleefd hebben. In deze blog blikt onze voorzitter Wouter terug op een drukke eerste maand vol introductie(praatjes), constitutieborrels, activiteiten en beleidsdingen.

Hoewel een neerlandicus in wording als het goed is uit een rijke woordenschat zou moeten kunnen putten om zijn bestuursblog mee te kunnen beginnen, ga ik het toch heel cliché doen. Aan de ene kant voelt het introductiekamp nog alsof het vorige week was, aan de andere kant is er in de tussentijd al zoveel gebeurd dat het voelt als een half jaar geleden. Want wat is die eerste maand enorm snel voorbij gegaan. Ik moet bekennen dat ik momenteel tijdens het schrijven mijn agenda paraat heb om te checken of ik niks vergeet. Er zijn ook zoveel leuke dingen gebeurd dat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Ik zal in ieder geval proberen om er een mooi samenhangend verhaaltje van te maken.

Na twee maanden zomervakantie die me eigenlijk veel te lang duurden en stiekem toch wel redelijk gevuld waren met Awater (zie beleidsdingen, hier kom ik later op terug) kon ik niet wachten op de eerste activiteit van het jaar: het introductiekamp. In Alphen aan den Rijn zijn boeken verfilmd, trailers opgevoerd, heel veel kleine leuke spellen gespeeld, sterren verdiend en is uiteindelijk de enige echte Awater-Oscar uitgereikt. Wij als bestuur hebben echt enorm genoten van het introductiekamp en waren superblij alle nieuwe leuke eerstejaars te mogen leren kennen. Als de rest van het jaar net zo wordt als het introductiekamp,  kan het niets anders dan een topjaar worden. Het enige mindere tijdens het kamp was de temperatuur, want wat een bloedhitte die drie dagen.

Om in de sfeer van de introductie te blijven volgde na het kamp de introductieweek. We zagen iedereen weer terug op de facultaire introductiedag en mochten daar ook alle andere nieuwe eerstejaars verwelkomen. Terwijl zij op pad gingen om het Literatuurhuis te bezoeken en de Dom te beklimmen, konden wij als bestuur naar een andere activiteit, de opening van het academisch jaar. Voor deze opening mochten Tessa en ik meelopen in het cortège, een stoet besturen in pak die langzaam naar de Domkerk schuifelen. Een bijzonder prominente bedoening, maar wel lachen om een keer mee te maken.  De dag werd afgesloten met een borrel en later verplaatsten we ons naar Marktzicht om nog verder te borrelen. Ook op dat borrelen kom ik nog terug.

De introductieweek was met de facultaire introductiedag natuurlijk nog lang niet afgelopen. Op woensdag hadden we koffie-uurtje, waar zoveel mensen op afkwamen dat we de halve gang ook nog moesten koloniseren. Alleen maar gezelligheid. Donderdags hadden we het eerstejaarsetentje waarbij we pannenkoeken zijn gaan eten bij de Muntkelder. Wederom alleen maar gezelligheid. De maandag erop hadden we een verrassingsactiviteit voor de eerstejaars, waarbij we levend cluedo hebben gespeeld. Arnold Water was vermoord en de eerstejaars hebben enorm hun best gedaan om de dader, het moordwapen en de locatie te achterhalen. Er waren zelfs fanatiekelingen die begonnen te rennen om hun plaats veilig te stellen #toewijding. Uiteindelijk bleek dat Maartje Arnold Water met een fles wijn van de Domtoren af had geslagen. Dat was minder gezellig.

Verder hebben we in de afgelopen weken ook nog onze eerste maandelijkse borrel bij onze nieuwe stamkroeg, Café Markzicht, gehouden. Met een opkomst van meer dan 40 man was het een drukke boel maar natuurlijk wel enorm leuk. Ook zijn die avond de commissies bekend gemaakt, die nu allemaal langzaam beginnen op te starten. Ook hebben nog het eerste feest van het jaar gehad, Let’s Go Rainbow. Bij dit feest waren alle kaartjes van onze vereniging uitverkocht en hebben we met z’n allen alle kleuren van de regenboog gezien.

Onze eerste maand als bestuur werd naast al deze superleuke activiteiten gedomineerd door drie B’s: borrels, bier en beleid. Laat ik beginnen met de eerste twee B’s, die toch wel opvallend sterk samenhangen. Naast het naborrelen na de Awateractiviteiten zaten de afgelopen weken vol met constitutieborrels. Een borrel die bedoeld is om de nieuwe besturen te feliciteren, wat gepaard gaat met een hoop geschreeuw, veel gratis bier, nog meer geduw en getrek en het houden van zo lang mogelijke praatjes om de andere besturen op te houden. Tijdens deze borrels hebben we ontzettend veel leuke andere besturen leren kennen en zijn er verschillende nieuwe vriendschappen gesloten. Ondertussen begint er langzaam een eind te komen aan de hele stroom cobo’s, maar we hebben ons enorm vermaakt tijdens de velen die we gehad hebben. Ik betrapte me er afgelopen week op dat ik voor het eerst dit collegejaar een avondje thuis op de bank kon doorbrengen. Ik denk dat dat wel aangeeft dat we heel wat afgeborreld hebben deze weken.

Naast de vele leuke activeiten, borrels en meer dan acceptabele hoeveelheden bier is er een grote B die absoluut niet mag ontbreken: beleid. Besturen is af en toe ook nog een serieuze en gewichtige bezigheid, en dat is momenteel denk ik het best terug te vinden in ons beleidsplan. In de inleiding stipte ik het al kort aan: tijdens de vakantie is de basis gelegd voor het beleidsplan van bestuur XXVI. Na vele tientallen uren van vergaderen, typen, aanpassen en verbeteren hebben jullie vorige week maandag al onze plannen voor het aankomend jaar in jullie mail mogen ontvangen. Ik ben echt ontzettend trots op hetgeen we hebben opgesteld en kan niet wachten om het ook daadwerkelijk uit te gaan voeren aankomend jaar. Tijdens de ALV volgende week gaan we dit allemaal aan jullie presenteren, dus kom vooral langs!

Naast al dit besturen bestond er ook nog iets als studeren. Gezien het aantal regels dat ik er hier aan ga wijden kom ik nogmaals tot de (pijnlijke) conclusie dat dit echt op een heel laag pitje heeft gestaan in deze eerste weken. Het schiet er af en toe simpelweg gewoon bij in in deze drukke tijden.

Al met al was de eerste maand naast ontzettend druk vooral echt geweldig leuk. Ik kan niet wachten op alle volgende activiteiten die de komende weken gaan komen (voor het overzicht, de kalender staat voortaan ook in de hoogtepunten op Instagram! #influencer). Ik hoop daar veel van jullie te mogen zien!