Eens in de zoveel tijd blikt een bestuurslid terug op wat we allemaal hebben beleefd. Deze keer is het de eer aan voorzitter Finette Vermeulen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28 juni 2023 was het eindelijk zover: de Wissel-ALV. De dag dat ik (hopelijk) voorzitter zou worden van de studievereniging die mijn hart oranje heeft doen kleuren. Ik was best wel zenuwachtig. Thuis was ik bezig met de laatste voorbereidingen op mijn laptop terwijl mijn moeder mijn teennagels aan het lakken was. (Sorry mam maar ik was gestrest en wilde wel in stijl komen). In de trein nam ik nog een laatste keer door wat ik wilde gaan zeggen. Toen was ik er klaar voor. Ik voelde dat dit de start ging worden van een bijzonder jaar.
Het jaar is natuurlijk maar net begonnen, maar er hebben heel veel leuke dingen plaatsgevonden waar ik op terug wil blikken. Om te beginnen de commissiebekendmakingsborrel: zoveel Awateraars bij elkaar! Ik vond het erg leuk om te zien dat toen al enthousiast allerlei ideeën werden gedeeld. De eerste commissieactiviteiten hebben inmiddels plaatsgevonden en ook de andere commissies zijn druk bezig met de organisatie. Ik kijk er erg naar uit . Eén van de commissieactiviteiten waar ik bij stil wil staan is de boeken- en kledingmarkt die onlangs plaatsvond. Deze was namelijk erg geslaagd: we konden twee lokalen vullen. Ik wil dan ook alle Awateraars en docenten die speciaal voor deze activiteit hun boeken- en kledingkast hebben uitgezocht erg bedanken.
Iets wat ik absoluut niet mag vergeten is natuurlijk de Eerste ALV. Als voorzitter vond ik dit best spannend, omdat het aan mij is om het meest het woord te doen en de stukken te presenteren. Gelukkig verliep alles goed (achterwege gelaten dat het scherm het nodig vond om een paar keer plots zwart te kleuren). Er werden geïnteresseerde en kritische vragen gesteld en een paar goede suggesties gedaan. En ons beleid is ingestemd! Al met al heb ik genoten en kijk ik uit naar de volgende keren dat ik met de hamer mag slaan.
Hetgeen dat dit jaar misschien wel het meest bijzonder maakt de vier fantastische mensen met wie ik dit avontuur aan mag gaan. Met Aniek en Evelien was ik al goed bevriend, maar ook met Cas en Sterre ben ik erg goed bevriend geraakt tijdens de kb-periode. In deze eerste twee maanden van ons bestuursjaar heb ik jullie ook goed leren kennen in samenwerkingsverband. Al snel kwam ik erachter dat jullie allemaal erg talentvolle mensen zijn en vol zitten met goede creatieve ideeën. Jullie waren vanaf het begin al heel goed in jullie functie en zijn nu ook erg gegroeid. Dat vind ik heel leuk om te zien. Misschien een gedurfde uitspraak, maar ik denk (en hoop vooral) dat jullie vrienden voor het leven zullen zijn.
Na deze speciale twee maanden voorzitter van Awater zijn, kijk ik uit naar alles wat nog gaat komen: van de buitenlandse reis en de lustrumactiviteiten tot de gastsprekers en feesten. En natuurlijk de taalkunde- en taalbeheersingsactiviteiten. Ik benoemde al tijdens mijn sollicitatiegesprek dat ik meer activiteiten op dat gebied wilde organiseren als ik bestuur zou zijn. Nu hebben we dat als doelstelling in ons beleidsplan opgenomen en de eerste al georganiseerd, waarvan de aanmeldingen inmiddels zijn geopend! Ik heb er erg veel zin in.
Nu ik terug heb gekeken en vooruit heb geblikt, wil ik mijn bestuursblog graag afsluiten met oneindig veel oranje hartjes voor mijn bestuur en alle Awateraars. Jullie maken Awater tot mijn ideale reisgenoot.
Drie kusjes van jullie voorzitter,
Finette