Eens in de zoveel tijd blikt een bestuurslid terug op wat we allemaal hebben beleefd. Deze keer is het de eer aan penningmeester Cas van Heumen. 

 

We gaan het doen, we gaan het maken, we gaan het krijgen…

 

…applaus! Daar stond ik dan in de senaatszaal met om me heen de fantastische mensen waarmee ik een heel jaar lang zou gaan besturen: Finette, Evelien, Sterre en Aniek. Ongemakkelijk dat het was, dat Awaterapplaus…. Je zou verwachten dat ik (theaterkindje vanaf geboorte ongeveer) het wel gewend was, maar zo’n lang applaus is absurd. En dat voor mij, terwijl ik nog helemaal niks anders gedaan had dan de penning om mijn nek hangen. “Wacht maar,” sprak ik mezelf toe, “komend jaar wordt een doldwaze rit.” Dat bleek, want nog geen half jaar later betaalde ik een factuur terwijl ik op een berg in Oostenrijk stond!

Maar ik loop op de zaken vooruit, want het grote werk begon voor mij in september. Een algemene begroting opstellen, hoe doe je dat? Ik had het nog nooit gedaan en na heel veel puzzelen met de FAC (jullie zijn echt schatten <3) was het dan zo ver: ik moest mijn begrotingsopzet presenteren tijdens de ALV. Ik was zo enorm zenuwachtig, want wat als ik belangrijke dingen over het hoofd had gezien? Wat als ik het had verpest en ik nu al moest aftreden?? Alle stress schoot door mijn hoofd tijdens de presentatie (die ik ook nog eens met 40 graden koorts gaf), maar toen alle handen omhoog gingen, daalde de rust in: ik had mijn zaadje geplant en het werd tijd om die uit te laten groeien tot een prachtige boom.

Een boom vol verschillende takken. Aan de ene hing een Muzikaal Podium, aan de andere een studiesessie en aan de derde weer een Familiedag. Langzaam maar zeker kwamen de knoppen op en begonnen de bladeren te groeien. Activiteit na activiteit bloeide op in deze prachtige Awaterboom. Nog niet alle takken zijn groen natuurlijk, want we zijn er nog niet! Het is pas maart, dus we hebben nog 3,5 maand vol fantastische activiteiten te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de Buitenlandse Reis naar Bilbao, waar de BRC al heel lang mee bezig is! Ik hou zelf enorm van reizen, dus ik was super blij toen ik hoorde dat ik deze commissie mocht coördineren. Wat een toppers zijn dat, want er gaat enorm veel werk in zitten. Dat mag ook gezegd worden van de IntroducCie-crew! Ik weet nu al dat komend introkamp een spetterende opening gaat zijn van het nieuwe jaar :)

En dan mijn derde commissie dit jaar: de ProducCie. Ik had enkel kunnen dromen dat deze commissie er zou zijn. Over 2,5 maand staat “Awater: de Musical” op de planken!! Een project waar zo veel tijd in is gestoken door zo veel verschillende Awateraars, zoiets wordt nooit meer geëvenaard. Ik wil alvast mijn liefde uitspreken aan iedereen die heeft meegeholpen voor en achter de schermen, want ik weet dat niet altijd alles even makkelijk is geweest. Ook ik heb hiermee gekampt, maar het fijne aan Awater is dat iedereen er altijd voor je is. Of het nu je (oud-)bestuur, je vriendengroep of die ene persoon is die je maar 1 keer hebt gesproken. Ik ga herhalen wat mijn dramadocent op de middelbare altijd zei: “je staat nooit alleen op dat podium.” Daarom trapten we daar ook elke musicaluitvoering hetzelfde af. Wij gaan het doen, wij gaan het maken, wij gaan het krijgen, applaus! En moge dat applaus nog lang doorklinken. 

 

Liefs,

Cas